Informatie

Televisie

Heeft u het gevoel dat u teveel betaalt voor wat u krijgt? Of nodig heeft? U komt er alleen maar achter door de aanbieders met elkaar te vergelijken. Dat gaat heel gemakkelijk met de zogenaamde ‘vergelijker internet, bellen en digitale TV’ van de Consumentenbond. Daarna kunt u besluiten om over te stappen naar een andere provider. Overigens wordt ook het overstappen u heel gemakkelijk gemaakt.

Analoge of digitale televisie
Steeds meer Nederlanders kijken digitale televisie. De beeldkwaliteit is beduidend beter. Verder beschikt u – afhankelijk van het abonnement – over meer zenders, de mogelijkheid om films te huren en gemiste tv-programma’s terug te zien. Wel heeft u extra apparatuur nodig.
Besparen op televisiekosten
Televisie kijken is de laatste jaren erg veranderd. Veel mensen hebben ooit een combinatiepakket televisie met internet en bellen aangeschaft. Is dat in alle gevallen nog wel de voordeligste keuze? We zetten de mogelijkheden op een rijtje.
Decoder
Wilt u digitale TV ontvangen? Dan heeft u een decoder nodig. Een decoder – ook wel een digitale TV-ontvanger of een tuner genoemd – is inbegrepen bij uw abonnement op digitale TV.
Elektronische programmagids
Met een elektronische programmagids (EPG) raadpleegt u heel eenvoudig de programma’s van alle beschikbare televisiezenders op uw televisie. De elektronische programmagids is onderdeel van nagenoeg alle abonnementen voor digitale TV.
Harddiskrecorder
Het moderne leven is druk en veel televisiezenders houden daar geen rekening mee. Wordt uw favoriete serie bijvoorbeeld veel te laat op de avond uitgezonden? Dat hoeft tegenwoordig geen enkel probleem te zijn dankzij de harddiskrecorder. Opnames maken van een programma gaat eenvoudiger en betrouwbaarder dan ooit te voren. U bepaalt van nu af aan exact het moment waarop u een film, wedstrijd of serie wilt kijken.
HD televisie
HD TV staat garant voor een extra hoge geluid- en beeldkwaliteit. Deze techniek wordt ook wel ‘hoge definitie televisie’ of ‘high definition television’ genoemd. Het is wel een voorwaarde dat u beschikt over een HD-televisie. En een bijpassend TV-abonnement.
HD TV kijken
HD TV staat voor High Definition TV. Dit betekent dat het televisiesignaal meer beeldpunten heeft dan gewone televisie. Het beeld is scherper dan ooit te voren, tot wel zelfs twee keer zo scherp in vergelijking met DVD. Hoe kunt u HD TV kijken en komen daar nog aparte zaken bij kijken? Het loont vaak om voor de perfecte kijkervaring over te stappen naar een andere provider en wij helpen u daarbij.
Interactieve televisie
Wat interactieve televisie zo bijzonder maakt, is dat u meer betrokken bent bij bepaalde programma’s. U kunt bijvoorbeeld live stemmen tijdens een sterrenjacht! Bovendien bepaalt u met interactieve televisie zelf wat u kijkt. En op welk moment.
Interactieve TV Online
Interactieve Televisie Online is een handige vorm van televisie kijken waardoor nooit meer ruzie gemaakt hoeft te worden over wat men wil kijken. Deze vorm van televisie wordt gratis aangeboden door providers die interactieve televisie en internet in een pakket hebben.
Opzeggen en aanpassen van abonnementen
Internet, telefonie en televisie zijn door de jaren heen steeds meer met elkaar vervlochten geraakt. Aanbieders zijn op de vraag van consumenten ingesprongen met handige en voordelige 3-in-1 pakketten. Toch wil je misschien iets veranderen aan jouw situatie, want internet en telecommunicatie zijn continue in beweging. Wat zijn de mogelijkheden voor het aanpassen of veranderen van een abonnement?
Televisie via glasvezel
Televisie kijken via glasvezel biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden als televisie kijken via DSL of de kabel. Zo kunt gebruik maken van interactieve televisie, oftewel televisie pauzeren en opnemen. Verder behoort een abonnement op extra zenders, waaronder HD-zenders, tot de mogelijkheden. En u kunt televisie kijken op uw tablet of smartphone.
Video on Demand
Video on demand is de laatste jaren snel volwassen geworden en heeft de rol van de videotheek overgenomen. Met dit systeem kan de kijker op elk moment films en series kijken zonder dat er nog een fysieke drager als een dvd aan te pas komt. Video on Demand gebruikt dankzij de grote internetsnelheden steeds vaker de mogelijkheden van streaming. Een alternatief vormen diensten waarmee de gekozen content eerst wordt gedownload naar een apparaat en vervolgens wordt afgespeeld.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.