Informatie

Modem

Heeft u een glasvezelabonnement afgesloten? Dan heeft u er vast ook een modem in bruikleen bij gekregen. Veelal gaat het om een draadloos modem.

Van bedraad modem naar draadloos internet
Hoewel de kans groot is dat u een draadloos modem ontvangt, komt het een enkele keer voor dat een bedraad modem is inbegrepen. Is dit laatste het geval? En wilt u toch profiteren van de voordelen van draadloos internet? Dan zou u het op de volgende manier kunnen oplossen: koop een router – bijvoorbeeld in een online winkel – en sluit deze aan op het (bedrade) modem van uw glasvezelaanbieder. Dit kunt u heel eenvoudig zelf doen.
Modem in bruikleen
Natuurlijk is het wel verstandig om vooraf te weten of u een modem tot uw beschikking krijgt. En zo ja, om welk type het gaat. Deze informatie vindt u in de specificaties van de verschillende glasvezelabonnementen. Hoewel de afmetingen per aanbieder verschillen, lijkt het glasvezelmodem qua afmetingen op de modems, die ook gebruikt worden voor het signaal via de kabel of ADSL. U kunt het dus prima kwijt in de meterkast.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.