Informatie

Internet

Al uw vragen over internetabonnementen, maar traag internet, internetkosten en internet op meerdere apparaten worden hier beantwoord. We hebben zelfs een stappenplan voor u opgesteld hoe u traag internet kunt oplossen.

Antivirus
Het ene computervirus richt meer schade aan dan het andere. Hoe dan ook, u doet er verstandig aan om uw computer te beschermen tegen virussen. De oplossing: antivirus software.
Besparen op internetkosten
Vaak als u er een factuur bij pakt, dan wordt duidelijk dat de kosten van een internetabonnement behoorlijk oplopen. Dat kan best wat minder! Hier leest u hoe u kunt besparen op deze kosten.
Beveilig uw wifi
Natuurlijk wilt u niet dat anderen gebruik – of misbruik – maken van uw internetverbinding. Daarom is het belangrijk om uw wifinetwerk te beveiligen.
Internet op meerdere apparaten
Draadloos of met een netwerkkabel, op een modem kunt u meerdere apparaten aansluiten. Weet u welke netwerkmogelijkheden er zijn? En hoe u omgaat met eventuele problemen?
Modem
Heeft u een glasvezelabonnement afgesloten? Dan heeft u er vast ook een modem in bruikleen bij gekregen. Veelal gaat het om een draadloos modem.
Over aanbieders van internet, tv en telefonie
Om u te verleiden tot het afsluiten van een nieuw abonnement stellen de aanbieders van internet, tv en telefonie – of alles in 1 – regelmatig nieuwe abonnementen samen. Ze schermen vooral met een snellere verbinding, een lagere prijs en allerlei extra’s. U kunt hiervan profiteren door de abonnementen en prijzen met elkaar te vergelijken.
Spamfilter
Spam is de afkorting van ‘sending people annoying mail’. Dit is verboden in Nederland. In vele andere landen (nog) niet. Door een spamfilter op uw computer te installeren, kunt u zich hier tegen wapenen.
Stappenplan traag internet
Stappenplan voor klachten bij een trage internetverbinding. Is het internet veel trager dan afgesproken? Om te checken of het een structureel probleem betreft – en om uw internetaanbieder vervolgens in gebreke te stellen – kunt u gebruikmaken van dit stappenplan.
Thuis je internet versnellen
Sneller internet staat niet per definitie gelijk aan een duurder abonnement afsluiten. Het loont de moeite om de vertragende factoren in én om huis bij de kop te pakken.
Wifi hotspots
Wist u dat u in ons land op miljoenen locaties – de zogenaamde wifi hotspots – gratis gebruik kunt maken van wifi? Bijzonder handig! Let er wel op dat u veilig surft.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.