Informatie

Opzeggen en aanpassen van abonnementen

Internet, telefonie en televisie zijn door de jaren heen steeds meer met elkaar vervlochten geraakt. Aanbieders zijn op de vraag van consumenten ingesprongen met handige en voordelige 3-in-1 pakketten. Toch wil je misschien iets veranderen aan jouw situatie, want internet en telecommunicatie zijn continue in beweging. Wat zijn de mogelijkheden voor het aanpassen of veranderen van een abonnement?

Gebruik een overstapservice
Iedereen kent wel verhalen van problemen bij het overstappen van providers. Dit kun je eenvoudig tegengaan door een overstapservice te gebruiken. Weet je naar welke aanbieder je gaat? Zeg dan niet meteen je huidige abonnement op. Met een overstapservice wordt per provider gekeken hoe je moet overstappen. Soms moet je daar zelf iets voor doen en helpt de service je bij elke stap zodat je niet onnodig tijd verdoet met allerlei papierwerk.
Vergelijken zorgt voor overzicht
Omdat je te maken hebt met verschillende diensten is het soms lastig om overzicht te krijgen. Wat is nu het beste aanbod? Gelukkig zijn er vergelijkingssites die, met een klein aantal gegevens, snel zorgen voor inzicht. Daarbij zijn een aantal factoren belangrijk. Wil je vaste telefonie? Hoe snel moet internet zijn? Wil je analoge of digitale televisie. Overschat de benodigde internetsnelheid niet en kijk bij digitale televisie goed welke services worden aangeboden (bijvoorbeeld interactieve televisie of een terugkijkservice.)
Ken de contractvoorwaarden
Een abonnement aanpassen is vanzelfsprekend gebonden aan de contractduur. Vooral bij overstappen naar een andere provider zul je daar aan worden gehouden. Verandering binnen je contract is een kwestie van contact zoeken met je aanbieder. Wanneer je niet gebonden bent aan een jaarcontract is vanzelfsprekend meer mogelijk.
Een abonnement aanpassen
Natuurlijk zijn er verschillende redenen aan te dragen voor een verandering van een abonnement. Naast negatieve ervaringen kun je ook op zoek zijn naar een besparing. Wie kritisch naar zijn gebruik kijkt kan tot de conclusie komen dat bepaalde onderdelen overbodig zijn geworden. Zo is vaste telefonie dankzij de opkomst van de smartphone veel minder belangrijk geworden. Ook de televisiekijker heeft veel meer keuze. Niet alleen wat betreft het aantal kanalen, maar ook of men niet liever televisie via internet kijkt. Dankzij Netflix en Videoland Unlimited is het mogelijk geworden om, voor weinig geld, reclamevrij televisie te kijken. Veel providers...

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.