Informatie

Besparen op internetkosten

Vaak als u er een factuur bij pakt, dan wordt duidelijk dat de kosten van een internetabonnement behoorlijk oplopen. Dat kan best wat minder! Hier leest u hoe u kunt besparen op deze kosten.

Kijk televisie via internet
Uw favoriete serie of film bekijken, waar en wanneer u maar wilt. Hoe fijn is dat! Dit is mogelijk met video on demand. Televisie kijken via internet wordt steeds aantrekkelijker. Hiermee samenhangend bieden steeds meer providers deze dienst aan. U heeft een smart tv nodig om televisie te kijken via internet. Als u een wat oudere televisie hebt, dan kunt u deze smart maken met een mediaspeler. Dan kunt u denken aan Google Chromecast en Apple TV. Er zijn vele manieren om te besparen op internetkosten. Pak uw voordeel.
Opzeggen en aanpassen
Bent u niet tevreden met uw internetabonnement? Allereerst kunt u proberen om uw huidige abonnement te herzien. Misschien kunt u de internetsnelheid aanpassen. Neemt u ook televisie af? U bespaart kosten als u wat zenderpakketten kunt stopzetten. Veelal is dit mogelijk via de website van uw aanbieder. Anders kunt u telefonisch contact opnemen. Of u per direct – en kosteloos – kunt overstappen naar een andere aanbieder is afhankelijk van de duur van het contract met uw huidige aanbieder. Zit de eerste contractperiode er nog niet op of heeft u deze onlangs vernieuwd of verlengd? Dan wordt u gehouden aan...
Bel gratis via internet
Natuurlijk kunt u uw internetabonnement aanvullen met telefonie. Zeker als u niet zoveel belt, is dit kostentechnisch een aantrekkelijke oplossing. Bovendien belt u zo goedkoper naar iemand in het buitenland. Check hier om welke programma’s en apps het gaat. Én welke het beste bij u past.
Neem een goedkoper abonnement, als dat kan
Er zijn aanbieders, die de snelheden van abonnementen verhogen. Kosteloos! Dan kan het zo zijn dat u met een goedkoper abonnement uit de voeten kunt. Dezelfde snelheid, als u gewend bent, tegen lagere kosten. Na het eerste jaar kunt u bij een aantal aanbieders, waaronder Ziggo, ‘downgraden’ naar zo’n goedkoper internetabonnement.
Traag internet? Upgrade niet meteen
Over het algemeen staat een hogere snelheid gelijk aan een duurder abonnement. U kunt eerst proberen om de internetsnelheid binnen uw huidige abonnement te versnellen. Elke extra mb is meegenomen.
Vergelijk internetproviders
Als u weet wat u nodig heeft, dan kunt u op zoek gaan naar de juiste aanbieder. U zult ervaren dat de diverse aanbieders heel verschillende mogelijkheden bieden. Bij de ene partij is tv en telefonie inbegrepen, bij de andere niet. Reden temeer om de internetabonnementen goed met elkaar te vergelijken. Klik hier voor een vergelijkingsoverzicht.
Kies het juiste abonnement
Voordat u een abonnement afsluit, doet u er verstandig aan om na te gaan wat u precies nodig heeft. Neem nu de gewenste internetsnelheid. Er zijn providers die snelheden tot 200 mb per seconde aanbieden. Heeft u dat nodig? U kunt vast prima uit de voeten met een lagere snelheid. Oftewel een goedkoper abonnement. Kies het abonnement dat het beste bij u past.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.