Informatie

Antivirus

Het ene computervirus richt meer schade aan dan het andere. Hoe dan ook, u doet er verstandig aan om uw computer te beschermen tegen virussen. De oplossing: antivirus software.

Antivirus software op uw computer
Antivirus software wordt ook wel een virusfilter genoemd. Of virusscanner. Hoewel er sprake is van een andere naamgeving, is de werkwijze hetzelfde. Deze software controleert alle binnenkomende bestanden op uw computer. Dat geldt ook voor e-mailbijlagen, zoals muziek- en filmbestanden. Als de antivirus software op het spoor komt van een onveilig bestand, dan krijgt u een melding. U doet er goed aan om het betreffende bestand – ongeopend – meteen te verwijderen. Vele internetaanbieders bieden bij een abonnement gratis antivirus software voor e-mail aan. Wilt u hier gebruik van maken? Check vooraf de specificaties van de pakketten.
Het schadelijke effect van virussen
Elk computervirus slaat op een andere manier toe. Er zijn virussen, die ervoor zorgen dat uw persoonlijke gegevens bij de verkeerde mensen terechtkomen. Andere virussen hebben tot gevolg dat er bestanden van uw computer verdwijnen. Om te voorkomen dat u belangrijke informatie kwijtraakt, kunt u antivirus software op uw computer installeren. Zo is uw computer beschermd tegen schadelijke aanvallen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.