Glasvezel Internet vergelijken

Vergelijk nu glasvezel abonnementen

Het vergelijken van glasvezel internet biedt jou de mogelijkheid om het glasvezelabonnement te kiezen dat bij jou past. De vergelijker zorgt ervoor dat alle glasvezel aanbieders in kaart gebracht worden. Zo maken wij het makkelijk voor jou, en kun jij in één oogopslag kiezen voor de goedkoopste, beste en/of snelste glasvezel-provider. Vul bovenaan jouw postcode, huisnummer en de overige opties in om te zien wat er voor jouw adres beschikbaar is.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is een vezel van glas. Dit stukje glas is zo dun als een haar. Door de vezels te bundelen, ontstaan er kabels. De signalen worden met de snelheid van het licht verzonden. De data wordt van A naar B met hoge snelheid verzonden. Door de mogelijkheden van glasvezel kan het hele gezin genieten van de verschillende voordelen van glasvezel. Zo kan het hele gezin genieten van supersnel en betrouwbaar internet in huis. Het maakt het mogelijk om tijdens de ‘spitsuren’ ongestoord te streamen, te vergaderen of een online les te volgen.

Snelheid van glasvezel

Glasvezel internet staat bekend als snel internet, sneller dan kabel en DSL. Wat houdt snel internet in? De snelheid van glasvezel kan oplopen tot 210 duizend km per seconde! Glasvezel internet maakt het mogelijk om met dezelfde snelheid te downloaden en te uploaden. Glasvezel kan een downloadsnelheid van 100 tot 1.000 Mbps halen. Met andere woorden, dat is heel snel!

Glasvezelproviders vergelijken

Wil je weten of glasvezel bij jou in de wijk beschikbaar is? Op Aanbiedercheck.nl kun je snel zien of glasvezel mogelijk is. In Nederland bieden namelijk niet alle providers glasvezel aan. De grootste aanbieder van glasvezel is KPN. Verschillende providers mogen glasvezel aanbieden op het open glasvezelnetwerk van KPN. Ziggo daarentegen biedt geen glasvezel aan. Dit kan eventueel in de toekomst veranderen, maar voor nu bieden ze het nog niet aan. De providers die het in 2024 wel aanbieden, zijn:

 • KPN
 • Budget Alles-in-1
 • Caiway
 • DELTA Fiber
 • Freedom Internet
 • Online.nl
 • Solcon
 • Odido (voorheen T-Mobile)
 • Youfone

Glasvezelabonnement vergelijken

Nu je weet welke providers glasvezel aanbieden, is het belangrijk om te weten welk pakket je wilt kiezen voor in huis. Je kunt namelijk kiezen voor alleen glasvezel, glasvezel internet met tv en een glasvezel alles-in-1-pakket. Wil je profiteren van de verschillende voordelen van glasvezel? Door de internetvergelijker te gebruiken kun je internet vergelijken weet je 100% zeker dat het beschikbaar is op jouw adres.

Goedkoopste glasvezelaanbieder

Op zoek naar goedkoop glasvezelinternet? Vergelijk verschillende glasvezelaanbieders en internet providers op Aanbiedercheck.nl voor de scherpste en beste deals. Nadat jij je postcode, huisnummer en overige gegevens invult, krijg je een overzicht van verschillende providers en actuele prijzen.

Voordelen van glasvezel ten opzichte van kabel

Glasvezel kent een hoop voordelen. Hieronder een overzicht van de verschillende voordelen van glasvezelinternet ten opzichte van traditioneel kabelinternet:

 • Supersnelle internetsnelheid met glasvezel.
 • Geen verschil tussen upload- en downloadsnelheid.
 • De glasvezelprijzen zijn t.o.v. de kwaliteit relatief laag.
 • Vrije keuze uit diverse providers.
 • Betrouwbaar en minder kwetsbaar internet.
 • Glasvezel is minder gevoelig voor storingen.

Waarom Aanbiedercheck?

Eerlijk vergelijk van alle
aanbieders

Advies op u afgestemd /
Met persoonlijke overstapadviseur

Goedkoper dan bij
aanbieder zelf

Eerlijk vergelijk van alle
aanbieders

Overstapmomenten

Mevr. F uit Drachten

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Ziggo.

Dhr. Z uit Nieuwkoop

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Online.nl

Dhr. P uit Kampen

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Tele2

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.