Glasvezel vergelijken

makkelijk vergelijken, maximaal besparen
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Top 3 deals

De slimste keuze en de beste deals
KPN Logo
35,00

KPN

 • Tot 100 Mb/s up & down
 • Eerste 6 maanden hoge korting
 • Tijdelijk geen activatiekosten
  t.w.v. € 25,00
Ziggo Logo
26,50

Ziggo

 • Gratis installatie t.w.v. €249,-
 • 6 maanden 50% korting
 • Stabiel, snel en veilig internet

Odido Logo
35,00

KPN

 • Tot 100 Mb/s up & down
 • Eerste 6 maanden hoge korting
 • Tijdelijk geen activatiekosten
  t.w.v. € 25,00

Glasvezel internet vergelijken

Het vergelijken van glasvezel internet biedt jou de mogelijkheid om het glasvezelabonnement te kiezen dat bij jou past. De vergelijker zorgt ervoor dat alle glasvezel aanbieders in kaart gebracht worden. Zo maken wij het makkelijk voor jou, en kun jij in één oogopslag kiezen voor de goedkoopste, beste en/of snelste glasvezel-provider. Vul bovenaan jouw postcode, huisnummer en de overige opties in om te zien wat er voor jouw adres beschikbaar is.

Vergelijken in
4 simpele stappen

De beste deals speciaal voor jou

Doe de postcodecheck

Vul je adres in om te zien welke
abonnementen er bij jou
beschikbaar zijn.

Maak de slimste keuze

Ontdek abonnementen op
maat van jouw behoeften
en locatie.

Stap snel en simpel over

Kies jouw ideale abonnement en wij zorgen voor een soepele overstap.

Geniet van je voordeel!

Je bent succesvol overgestapt. Je kunt nu profiteren van je voordeel!

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is een vezel van glas. Dit stukje glas is zo dun als een haar. Door de vezels te bundelen, ontstaan er kabels. De signalen worden met de snelheid van het licht verzonden. De data wordt van A naar B met hoge snelheid verzonden. Door de mogelijkheden van glasvezel kan het hele gezin genieten van de verschillende voordelen van glasvezel. Zo kan het hele gezin genieten van supersnel en betrouwbaar internet in huis. Het maakt het mogelijk om tijdens de ‘spitsuren’ ongestoord te streamen, te vergaderen of een online les te volgen.

Snelheid van glasvezel

Glasvezel internet staat bekend als snel internet, sneller dan kabel en DSL. Wat houdt snel internet in? De snelheid van glasvezel kan oplopen tot 210 duizend km per seconde! Glasvezel internet maakt het mogelijk om met dezelfde snelheid te downloaden en te uploaden. Glasvezel kan een downloadsnelheid van 100 tot 1.000 Mbps halen. Met andere woorden, dat is heel snel!

Waarom overstappen via Aanbiedercheck.nl?

Ruim aanbod
Onafhankelijke vergelijker
Laagste prijs
Gemakkelijk vergelijken

Glasvezelproviders vergelijken

Wil je een keuze maken tussen glasvezel of kabel? Op Aanbiedercheck.nl kun je snel zien of glasvezel mogelijk is op jouw adres. In Nederland bieden namelijk niet alle providers glasvezel aan. De grootste aanbieder van glasvezel is KPN. Verschillende providers mogen glasvezel aanbieden op het open glasvezelnetwerk van KPN. Ziggo daarentegen biedt geen glasvezel aan. Dit kan eventueel in de toekomst veranderen, maar voor nu bieden ze het nog niet aan. De providers die het in 2024 wel aanbieden, zijn: KPN, Budget Alles-in-1, Caiway, DELTA Fiber, Freedom Internet, Online.nl, Solcon, Odido en Youfone.

Glasvezelabonnement vergelijken

Nu je weet welke providers glasvezel aanbieden, is het belangrijk om te weten welk pakket je wilt kiezen voor in huis. Je kunt namelijk kiezen voor alleen glasvezel, glasvezel internet met tv en een glasvezel alles-in-1-pakket. Wil je profiteren van de verschillende voordelen van glasvezel? Dan is het belangrijk om 100% zeker te zijn dat het beschikbaar is op jouw adres.

Goedkoopste glasvezelaanbieder

Op zoek naar goedkoop glasvezelinternet? Vergelijk verschillende glasvezelaanbieders en internet providers op Aanbiedercheck.nl voor de scherpste en beste deals. Nadat jij je postcode, huisnummer en overige gegevens invult, krijg je een overzicht van verschillende providers en actuele prijzen.

Voordelen van glasvezel ten opzichte van kabel

Glasvezel kent een hoop voordelen. Hieronder een overzicht van de verschillende voordelen van glasvezelinternet ten opzichte van traditioneel kabelinternet:

1. Supersnelle internetsnelheid met glasvezel.
2. Geen verschil tussen upload- en downloadsnelheid.
3. De glasvezelprijzen zijn t.o.v. de kwaliteit relatief laag.
4. Vrije keuze uit diverse providers.
5. Betrouwbaar en minder kwetsbaar internet.
6. Glasvezel is minder gevoelig voor storingen.

 

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.