Informatie

HD TV kijken

HD TV staat voor High Definition TV. Dit betekent dat het televisiesignaal meer beeldpunten heeft dan gewone televisie. Het beeld is scherper dan ooit te voren, tot wel zelfs twee keer zo scherp in vergelijking met DVD. Hoe kunt u HD TV kijken en komen daar nog aparte zaken bij kijken? Het loont vaak om voor de perfecte kijkervaring over te stappen naar een andere provider en wij helpen u daarbij.

Gebruiken betaalzenders HD?
Betaalzenders als Sport1, Film1 en Fox Sports zijn inmiddels ingeburgerd en bieden ook een HD-versie van hun signaal aan. De HD-versie zit vaak gratis bij een abonnement op een van deze zenders. Dat is makkelijk, maar het probleem is dat de combinatie van betaalzenders per provider kan verschillen. Niet alleen dat, maar sommige providers bieden wel alle betaalzenders aan, maar niet in HD. Kies daarom bewust en houdt goed in de gaten of uw favoriete betaalzender ook in HD wordt uitgezonden.
Welke zenders gebruiken HD?
Alle populaire Nederlandstalige zenders zenden in HD uit. Dus de publieke omroepen, de verschillende kanalen van RTL, SBS, Veronica en Net5 zijn met een HD TV in hoge kwaliteit te zien. Daarnaast verschilt het aantal HD-kanalen per provider en dit is een belangrijk aspect om te bestuderen wanneer u een overstap van provider overweegt. Als u zich verheugt op het volledig uitbuiten van uw HD TV loont het vanzelfsprekend om een provider met veel HD-zenders te zoeken. Sommige providers bieden een HD-pakket met extra zenders aan.
Is HD altijd HD?
Echte HD wordt ook wel native HD genoemd. Dat zijn programma’s die in HD worden gefilmd. Wanneer een programma niet native is, kunt u toch nog plezier hebben van een HD TV want deze programma’s worden gewoon via de HD-zender uitgezonden. De beeldkwaliteit gaat er hierbij enorm op vooruit en is aanzienlijk beter dan normale digitale televisie. Met HD TV wordt het kijkplezier dus hoe dan ook vergroot.
Denk aan de juiste apparatuur
Niet elke televisie kan het HD-signaal verwerken. Daarvoor is een HD televisie nodig. U herkent een televisie die HD-beeld kan uitzenden aan het officiële HD-ready logo. Zolang het logo aanwezig is maakt het verder niet uit of het plasma-, lcd of lcd/ledbeeld is. Bij het gebruik van HD TV hoort een decoder. Deze krijgt u meestal in bruikleen van de provider. Let daarom goed op welke provider dit aanbiedt. Soms moet namelijk een eigen decoder worden aangeschaft. Nieuwe televisies hebben een ingebouwde tuner waarmee je de publieke omroepen gratis via de ether in HD kunt bekijken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.