Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen interactieve TV en digitale TV (Digitenne) en satelliet TV

Digitale TV
Alle hierboven genoemde vormen van TV zijn gebaseerd op digitale TV. Bij digitale TV heeft u (bijna) altijd betere ontvangst en kunt u meer kanalen ontvangen dan bij analoge tv.

Interactieve TV
Interactieve TV is de luxe uitvoering van digitale TV; u ontvangt een groot aantal tv- en radiozenders. U kunt ontvangen in HD kwaliteit en u heeft keuze uit een groot aantal thema zenderpakketten. Een ander groot voordeel van interactieve TV is dat u gemakkelijk programma’s kunt opnemen en pauzeren (stopzetten). Wanneer u iets te laat bent voor een serie kunt u alsnog vanaf het begin meekijken. Voor interactieve TV heeft u een internet verbinding nodig. Dat kan via de kabel (DVB-C) of ADSL/VDSL (IPTV).

Digitenne
Digitenne van KPN is een voorbeeld van basis digitale TV (DVB-T). Via een antenne ontvangt u zowel tv als radiokanalen. Het is goedkoper dan interactieve tv maar u kunt geen extra zenderpakketten ontvangen (met uitzondering van Fox Sports Eredivisie Live) en u kunt ook geen gebruik maken van interactieve toepassingen als uitzending gemist en een videotheek (video on demand).

Satelliet TV (CanalDigitaal)
Satelliet TV ontvangt u via de schotelantenne. Satelliet TV (DVB-S) heeft van alle soorten digitale TV de grootste keuze aan zenders en optionele zenderpakketten. Het nadeel is dat u geen gebruik kunt maken van interactieve diensten.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Inhoudsopgave

Wat klanten zeggen…

Mevr. F uit Drachten

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Ziggo.

Dhr. Z uit Nieuwkoop

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Online.nl

Dhr. P uit Kampen

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Tele2

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.