Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een ontvanger, recorder en CI+ insteekkaart?

Recorder
Een digitale harddisk recorder kunt u vergelijken met uw oude video recorder. Hiermee kunt u programma’s opnemen, stopzetten tijdens de uitzending en terugspoelen. Wanneer u programma’s in HD(TV) kwaliteit wilt kunnen opnemen heeft u hier een speciale HD recorder voor nodig.

Met de dienst Online TV kijken biedt KPN een online dienst aan ter vervanging van een recorder. U kunt dan via het netwerk “online” programma’s opnemen Provider KPN biedt tegenwoordig ook het “Opnemen Pakket” aan ter vervanging van de recorder. Hierbij kunt u programma’s opnemen en terugkijken via het netwerk van KPN. Deze kunt u later terugkijken via uw tv, computer, tablet of mobiele telefoon.

CI+ insteekkaart
Als u liever geen recorder wilt aanschaffen en uw TV-toestel beschikt over een CI+ insteekslot kunt u gebruik maken van de CI+ insteekkaart. Dit apparaatje tezamen met de smart card van uw provider schuift u zo in uw televisie.

Ontvanger (receiver / decoder)
Wanneer u een recorder een te grote uitgave vindt, en uw tv heeft geen CI+ insteekkaart kunt u ook een digitale televisie ontvanger (receiver) kopen. U kunt dan dus gewoon programma’s bekijken maar niet opnemen of live pauzeren. Als u digitale televisie in HD kwaliteit wilt ontvangen moet u een speciale HD ontvanger aanschaffen.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Inhoudsopgave

Wat klanten zeggen…

Mevr. F uit Drachten

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Ziggo.

Dhr. Z uit Nieuwkoop

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Online.nl

Dhr. P uit Kampen

is op 31 augustus 2016 overgestapt naar Tele2

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.