Wat is Mbps?

Hoe snel jij surft over de golven van het internet, is afhankelijk van de internetsnelheid uitgedrukt in Mbps of Mbit/s. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuw internetabonnement voor thuis, en kom je de term Mbps tegen. Is Mbps en MB’s hetzelfde? En waarom is het zo belangrijk?

Aanbiedercheck auteur Ali

Mbps: dit betekent het

Mpbs (ofwel Mbit/s) staat voor megabit per seconde. Het geeft aan wat de maximum downloadsnelheid en uploadsnelheid is via de internetverbinding bij jou thuis of op je mobiel. Vaak komen internetproblemen door een trage internetverbinding. Sommige internet providers zoals Ziggo of KPN bieden de speedtest, zodat je kunt zien wat de snelheid bij jou thuis is.

  • 50 Mbps: Alleenwonende thuiswerker
  • 100 Mbps: Met partner thuiswerken
  • 200 Mbps: Thuiswerken, wanneer kinderen gebruik maken van streaming diensten
  • 500 Mbps: Gezinnen die veel online zijn: thuiswerken, streamen en gamen.

Als je zelf thuis werkt, en de kinderen ook volop gebruik maken van het internet, dan is het belangrijk om voldoende internetsnelheid te hebben. Doe de postcodecheck, vergelijk diverse internetproviders en bekijk welke provider de juiste internetsnelheid biedt. Zo kan iedereen thuis ongestoord gebruikmaken van het internet.

Verschil Mbps en MB

MB staat voor megabyte, wat de grootte van een bestand en opslagruimte aangeeft. Dit is vooral belangrijk voor het begrijpen van de capaciteit van je harde schijf of het formaat van een bestand. Aan de andere kant staat Mbps voor megabit, wat de internetsnelheid aangeeft en hoe snel gegevens kunnen worden verzonden.

Internetsnelheden providers vergelijken

Providers bieden vaak verschillende internetsnelheden aan. Hoe hoger de internetsnelheid en type verbinding, hoe meer je vaak moet betalen.

Verbinding Minimale snelheid Maximale snelheid Uploadsnelheid
ADSL 30 Mbps 200 Mbps Lager
Glasvezel 50 Mbps 8000 Mbps gelijk
Kabel 100 Mbps 1000 Mbps Lager

Internetsnelheid kiezen: zo doe je dat

Niet op ieder adres is dezelfde snelheid haalbaar. Het is daarom belangrijk dat je diverse providers vergelijkt via de postcodecheck en bekijkt wat er mogelijk is op jouw adres. Voer je postcode en huisnummer in en zie direct wat er mogelijk is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Het zou zonde zijn als je een pakket neemt van 1000 Mbit/s als je maar 500 Mbit/s nodig hebt.

De keuze voor de juiste internetsnelheid hangt af van jouw specifieke behoeften en het aantal mensen in huis. Door verschillende internetproviders te controleren, kun je een weloverwogen keuze maken voor het juiste internet zonder onnodig hoge kosten. Veel succes!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.