Wat is uploadsnelheid?

Kun je anders de video’s via OneDrive sturen? Moment geduld graag, het duurt nog drie uur voordat de foto’s zijn ingeladen… De focus ligt vaak altijd bij het downloaden, terwijl je ook vaak genoeg gegevens verstuurt zoals een e-mail of bij het inladen van een video. En waarom wachten als het ook een stuk sneller kan? Lees hier alles over de uploadsnelheid en hoeveel je nodig hebt!

Aanbiedercheck auteur Ali

Optimaliseer je internet

We zijn tegenwoordig meer online dan offline, en zijn overal op zoek naar de beste, snelste, goedkoopste internetprovider. We werken online, streamen en communiceren vaak via de digitale platforms. En daarom is het belangrijk dat de uploadsnelheid goed genoeg is.

Maar wat is uploadsnelheid? Dit wordt verwezen naar de snelheid, ofwel megabit per seconde (Mbps), waarmee data van jouw apparaat naar het internet wordt verzonden. Hoe hoger dit aantal, hoe sneller je kunt uploaden. Dit heeft invloed op het delen van bestanden, het uploaden van video’s en soepele videogesprekken. Vaak wordt er alleen aandacht besteed aan de downloadsnelheid, terwijl de uploadsnelheid cruciaal is voor zorgeloos online zijn. Denk aan activiteiten zoals:

  • Video’s op YouTube uploaden;
  • Gamen;
  • E-mail met bijlage;
  • Bestanden in de cloud;
  • Foto’s op Instagram, Facebook of TikTok;
  • Grote bestanden via WeTransfer.

Uploadsnelheid testen: zo doe je dat

Hoeveel uploadsnelheid heb ik nodig? Dit is geheel afhankelijk van je activiteiten. Voor basisgebruik zoals het versturen van een e-mail is een lage uploadsnelheid voldoende. Wil je graag videobellen zonder haperen? Dan is een hoge snelheid belangrijk, datzelfde geldt voor online gaming of het uploaden van grote bestanden. Doe de postcodecheck en vergelijk diverse providers voor de beste uploadsnelheid.

Online tools uploadsnelheid

Via websites zoals KPN, Ziggo en Odido kun je supersnel achter jouw uploadsnelheid komen. Je klikt op begin test, waarbij vervolgens de downloadsnelheid en uploadsnelheid wordt gemeten. Als resultaat zie je:

  1. Downloadsnelheid
  2. Uploadsnelheid
  3. Ping

Deze speedtest is altijd een momentopname, dus doe dit vooral vaker voor een stabiele uitslag. Wist je dat bij DSL internet of kabelinternet de uploadsnelheid altijd lager is dan de downloadsnelheid? Mocht je echt behoefte hebben aan een betere snelheid, dan kun je overstappen op glasvezelinternet. Bekijk wel eerst of dit beschikbaar is op jouw locatie.

Kies een goed internetpakket

Ben je op de hoogte van jouw eigen uploadsnelheid en zie je daar graag verbetering in? Ga dan zelf aan de slag met internet vergelijken. Maak gebruik van de postcodecheck en krijg in één overzicht alle internetproviders en geschikte abonnementen op jouw adres. Succes!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.