Internet verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woning is een spannend proces! En middenin het inpakken van dozen en het plannen van de verhuisdag, is er één aspect wat we niet mogen vergeten: het verhuizen van ons internet. Het kost gemiddeld zo’n drie weken om je internet te verhuizen, vaak ook met bijkomende kosten. Daarom kiezen veel mensen voor overstappen naar een nieuwe provider. Ontdek in dit artikel alles wat je moet weten over het huizen van je internetabonnement naar je nieuwe woning. Samen zorgen wij voor een moeiteloze verhuizing!

Aanbiedercheck auteur Ali
Internet verhuizen

#1 Controleer huidige internet abonnement

Wekenlang zonder internet door verhuizing? Dat gaat jou niet gebeuren! Een verhuizing is een goed moment om te bekijken of jouw huidige abonnement nog goed past op jouw nieuwe adres. Het kan ook zijn dat je huidige abonnement niet beschikbaar is op je nieuwe adres. Heb je nog een contract of ben jij al contractvrij?

  • Vast contract: wanneer je een contract hebt met een vaste einddatum, dan kun je het huidige contract meenemen naar je nieuwe adres. Wil je het contract eerder beëindigen? Dan kan het zijn dat je extra kosten ontvangt voor de afkoopsom van de provider.
  • Contractvrij: Is de contractdatum van je huidige internet abonnement al verlopen? Dan kun je eenvoudig overstappen naar een nieuwe provider. Of je nou wilt overstappen van Ziggo naar KPN of van Caiway naar Delta. Via de postcodecheck via Aanbiedercheck kun jij binnen no-time de opties verkennen op jouw nieuwe adres.

#2 Internetprovider op je nieuwe adres

Ben je contractvrij? Dan is dit het perfecte moment om de vergelijker via Aanbiedercheck te gebruiken om te zien welke abonnementen op jouw nieuwe adres beschikbaar zijn. Wellicht is glasvezel op jouw nieuwe adres beschikbaar of kun je gebruikmaken van razendsnelle downloadsnelheden. Het is belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Begin dus op tijd met het vergelijken van een nieuw internetabonnement via de postcodecheck.

#3 Verhuisdatum doorgeven

Regel alles op tijd en voorkom verrassingen! Blijf je bij je huidige internetprovider? Zorg dan dat je op tijd de verhuizing doorgeeft. Vaak is dit enkele weken voor de verhuisdatum. Als je na de postcodecheck via Aanbiedercheck besluit om de overstap naar een nieuwe internetprovider te maken, dan kun je geen gebruik maken van de overstapservice. Je moet dan dus zelf je contract opzeggen. Houd rekening met ongeveer 30 dagen opzegtermijn. Controleer altijd zelf goed of de wijziging bij zowel je oude als de nieuwe provider goed is doorgevoerd.

Verhuisdatum per provider

Benieuwd naar de uiterlijke verhuisdatum per provider? We hebben dat voor je uitgezocht! Bij alle providers wordt verhuizing van internet kosteloos uitgevoerd. Het is wel belangrijk om dit zelf altijd nog te controleren bij de provider.

Provider Uiterlijk termijn verhuizing:
Budget alles-in-1 2 weken
KPN 3 weken
Odido 1 maand
Online.nl 2 weken
Youfone 30 dagen
Ziggo 3 dagen
XS4ALL 3 weken
Oxxio 2 weken

*De verhuisdatum per provider kan altijd veranderen, controleer dit dus ook zelf.

Met bovenstaande stappen, kun je ervoor zorgen dat je internetverhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Zo kun je zonder zorgen genieten van je nieuwe woning. Succes met de verhuizing!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.