Wat is 5G?

Heb je onlangs een nieuwe smartphone gekocht met 5G netwerk? Dan profiteer je van de vijfde generatie mobiele netwerktechnologie, met snellere snelheden dan 4G. En dat niet alleen, 5G zal ook de basis vormen voor de toekomst zoals slimme steden en gezondheidszorg. Het is tijd om meer te leren over deze nieuwste technologie!

Aanbiedercheck auteur Ali

Het nieuwste 5G internet

We hebben het al even genoemd, maar 5G staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Het belangrijkste kenmerk van dit netwerk is de extreem hoge snelheid. Zo kun je genieten van je favoriete streamingdienst en YouTube-video’s kijken zonder haperingen.

4G en 5G vergelijken

Bij 4G snelheden wordt er gesproken over 100 Mbps (megabit per seconde). Bij 5G kun je snelheden verwachten van 10 Gbps (gigabit per seconde). Dit is bijna honderd (!) keer sneller 4G. Het is niet ook gek dat steeds meer mensen in de ban raken van dit supersnelle netwerk. Met 5G kun je in de toekomst een volledige HD-film in enkele seconden downloaden.

5G staat niet alleen bekend om het snelle netwerk, maar je kunt ook meer data versturen, is stabieler en niet geheel onbelangrijk: minder belastend voor de accu op jouw telefoon.

Dit is waarom 5G belangrijk is

Naast dat het voor ons als consument veel voordelen brengt, draagt goede draadloze communicatie ook bij aan de economische groei. Een 5G netwerk is nodig om de groei van datacommunicatie bij te houden. Dit nieuwe netwerk brengt veel mogelijkheden voor innovatieve toepassingen, en zeker dus een belangrijke stap in onze digitale samenleving. Zoals te lezen in het Actieplan Digitale Connectiviteit, hecht de Nederlandse overheid ook grote waarde aan goede draadloze communicatie.

5G op je telefoon? Dit heb je nodig

Om te kunnen genieten van supersnel internet op je telefoon, heb je een smartphone nodig met een ingebouwd 5G-modem. Een toestel met dit modem ondersteunt hogere datasnelheden. Er zijn al veel telefoons die overweg kunnen met 5G

Providers vergelijken met 5G

Er zijn al meerdere netwerken waarbij 5G internet mogelijk is zoals:

Bij deze providers kun je een abonnement afnemen met 5G. De beschikbaarheid van de dekking hangt af van je omgeving. Ben je benieuwd of 5G al beschikbaar is in jouw regio? Doe de postcodecheck, en gebruik diverse providers om de mogelijkheden in jouw omgeving te ontdekken.

5G is de nieuwste generatie mobiele netwerktechnologie met hogere snelheden dan 4G. Naast supersnel internet, maakt 5G ook nieuwe innovaties mogelijk. Een belangrijke stap in onze digitale toekomst!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.