Welke populaire streamingdiensten zijn er in Nederland?

De populariteit van streamingdiensten neemt ook in 2024 toe. Veel mensen hebben hun traditionele televisie vervangen of aangevuld met één van de tientallen streamingdiensten. Wil jij ook onbeperkt genieten van je favoriete serie of film? Wij hebben voor jou de 11 populairste streamingdiensten van Nederland in 2024 uitgekozen.

Aanbiedercheck auteur Ali
Streamingdiensten

Top-11 beste streamingdiensten in Nederland

1 (Netflix)
2 (Disney+)
3 (Videoland)
4 (Amazon Prime Video)
5 (HBO Max)
6 (Apple TV+)
7 (Pathé Thuis)
8 (NLZIET)
9 (Viaplay)
10 (NPO Start & Plus)
11 (Ziggo GO)

1. Netflix

Netflix staat bekend als de eerste, grootste en meest populaire streamingdienst wereldwijd. Netflix is ook de nummer 1 streamingdienst in Nederland. Dankzij Netflix streamen we massaal elke dag films en series. Het aanbod is overweldigend, inclusief zowel bekende titels als eigen Netflix Originals, die constant worden uitgebreid en vernieuwd. Echter, Netflix is niet de goedkoopste optie; het is momenteel zelfs de duurste streamingdienst. Daarnaast heeft Netflix ‘goedkopere’ abonnementen met reclame geïntroduceerd voor €4,99 per maand. Dit lijkt voordelig, maar het heeft beperkingen zoals vier tot vijf minuten reclame per uur en een beperkter aanbod.

Voor gebruikers die hun account delen met vrienden of familie, kondigde Netflix in 2023 aan dat er een extra toeslag van €3,99 zal worden gerekend, bovenop de maandelijkse kosten van €11,99 (voor twee schermen) of €15,99 (voor vier schermen). Netflix controleert dit door IP-adressen te monitoren, hoewel dit beleid niet geldt voor gezinsleden of studenten die onder één dak wonen. Voor gebruik tijdens vakanties gelden deze extra kosten niet, mits het gebruik niet langdurig is.

De combinatie van hogere kosten en meer reclame heeft ertoe geleid dat veel Nederlandse gebruikers op zoek gaan naar alternatieve streamingdiensten. LET OP! Netflix heeft zijn prijzen verhoogd. Waar je voorheen tussen €7,99 en €15,99 betaalde, betaal je nu €1 tot €3 meer voor je abonnement. Voor nieuwe abonnees gelden de nieuwe prijzen al. Bestaande klanten zullen binnenkort een bericht ontvangen over de verhoging. Hieronder vind je de actuele abonnementskosten van Netflix in 2024.

Netflix Basic: €8,99  p.m.
Netflix Standaard: €13,99 p.m.
Netflix Premium: €18,99 p.m. 

 

2. Disney+

The Lion King, Frozen en Bambi, wie kent ze niet? Disney+ is een opkomende streamingdienst die het voor een vast bedrag per maand mogelijk maakt om deze klassieke Disneyfilms, en vele anderen, opnieuw te beleven. Maar Disney+ biedt meer dan alleen de nostalgische films waarmee velen van ons zijn opgegroeid. Als onderdeel van The Walt Disney Company heeft Disney+ toegang tot een uitgebreide bibliotheek van films, series en exclusieve content die nergens anders te vinden is.

Naast de geliefde Disney-klassiekers, biedt Disney+ ook toegang tot het volledige assortiment films van Pixar, waarbij zowel tijdloze favorieten als nieuwe releases inbegrepen zijn. Fans van superhelden actie kunnen hun hart ophalen met een breed scala aan Marvel-films en -series, waaronder exclusieve titels die alleen beschikbaar zijn op Disney+. Star Wars-liefhebbers worden ook niet teleurgesteld, deze films zijn ook exclusief te zien op Disney+. Voor de nieuwsgierige onder ons, beschikt Disney over educatieve en inspirerende content van National Geographic. Geschikt voor alle leeftijden.

Voor gezinnen biedt Disney+ een waarde met de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken, kindvriendelijke kijkopties in te stellen en content te downloaden voor offline kijkplezier.

Prijzen: €10,99 per maand of €109,90 per jaar 

3. Videoland

Voorheen was Videoland een fysieke videotheek, waar men met een abonnement een dvd of cd kon huren. Tegenwoordig kun je alleen met abonnement films en series kijken. Videoland is een onderdeel van RTL, waardoor je niet alleen binnen- en buitenlandse films en series kunt bekijken, maar ook tv-programma’s van RTL. Videoland maakt het voor haar gebruikers mogelijk om vooruit te kijken op hun favoriete televisieprogramma. Videoland staat vooral bekend om Nederlandse films en series.  In de loop der tijd zijn er ook buitenlandse films en series toegevoegd aan de bibliotheek. Net als bij andere streamingdiensten heb je de mogelijkheid om een app te downloaden voor gemakkelijke toegang tot content. Zo bepaal je waar en wanneer je je favoriete serie of film kijkt.

Videoland biedt drie verschillende abonnementen aan: het Basis-, Plus- en Premium-abonnement. Met alle drie abonnementen kun je films en series bekijken, maar er zijn wel verschillen. Het Basis-abonnement staat het bekijken van films en series toe, maar dan met reclame. Het Plus-abonnement bevat geen reclames en je kunt op twee schermen tegelijkertijd kijken. Het Premium-abonnement lijkt veel op het Plus-abonnement, met als enige verschil dat je met vier schermen tegelijk kunt kijken in plaats van 2, wat ideaal is voor gezinnen.

Prijzen: €4,99 (Basis), €9,99 (Plus) en €11,99 (Premium)

Bespaar tot wel €200,- per jaar

4. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is een onderdeel van de e-commerce gigant Amazon en biedt een voordeligere optie in vergelijking met andere streamingdiensten. Je kunt nu een maand lang gratis Amazon Prime Video proberen. Na de proefmaand betaal je slechts €4,99 per maand of €49,90 per jaar. Met dit abonnement kun je verschillende series en films kijken zonder reclame. Hoewel het aanbod van Amazon Prime Video kleiner is dan dat van Netflix, bevat het unieke series en films die niet op Netflix beschikbaar zijn. Tegenwoordig kun je ook met iDeal betalen, wat voorheen alleen met een creditcard mogelijk was. Het abonnement wordt maandelijks verlengd, maar is op elk moment opzegbaar.

Prijzen: €4,99 per maand of €49,90 per jaar

5. HBO Max

Streamingdienst HBO Max is nu ook beschikbaar in Nederland en staat vooral bekend om zijn exclusief geproduceerde HBO Originals, waaronder bekende series als ‘Game of Thrones’, ‘The Sopranos’, ‘Westworld’, ‘The Last of Us’, en ‘Chernobyl’. Naast deze Originals biedt HBO Max ook toegang tot films en series van Warner Bros, DC, Cartoon Network, en meer. Tot de hoogtepunten behoren de hoog beoordeelde film ‘The Dark Knight’, de beroemde ‘Harry Potter’-reeks van J.K. Rowling en de populaire film ‘Magic Mike’ met Channing Tatum. Al deze content en meer is beschikbaar op HBO Max.

Je kunt HBO Max streamen op diverse apparaten, waaronder laptops, Playstations, Xbox-consoles en Apple TV, met de mogelijkheid om films en series in 4K-kwaliteit te bekijken op drie apparaten tegelijk.

Prijzen: €7,99 per maand of €59,99 per jaar 

6. Apple TV+

Apple TV+ is een opkomende streamingdienst in Nederland en andere Europese landen, met een focus op Apple Originals. Deze dienst biedt exclusieve, zelfgemaakte films aan die nergens anders te bekijken zijn. De verwachting is dat Apple in de toekomst nog meer films gaat produceren, die ook in de bioscoop te zien zullen zijn. De meest recente film van Apple die in de bioscoop te zien was, is ‘Killers of the Flower Moon’ met Leonardo DiCaprio, die op IMDb een 7,7 krijgt van meer dan 193.000 filmliefhebbers. Indrukwekkend voor een relatief nieuwe speler in filmproductie. Naast ‘Killers of the Flower Moon’ kun je ook ‘Napoleon’, ‘The Family Plan’, ‘Emancipation’ en ‘Tetris’ streamen. Met 4K HDR of Dolby Atmos ervaar je uitzonderlijke geluids- en beeldkwaliteit, en je kunt de films en series ononderbroken bekijken zonder reclames. Gezien de gratis proefperiode en betaalbare maandelijkse kosten, is het zeker het proberen waard!

Op 2 februari 2024 heeft Apple de nieuwste gadget gelanceerd, de Apple Vision Pro. Deze high-tech VR-bril combineert digitale inhoud met de fysieke wereld en maakt het mogelijk om films en series te ervaren alsof je in een bioscoop zit. De prijzen beginnen vanaf €4.000. Met de introductie van de Apple Vision Pro en de ontwikkelingen binnen Apple TV+ verwachten we een aanzienlijke toename in de populariteit van deze streamingdienst in de komende jaren. Momenteel staat Apple TV+ op nummer 6. We zijn benieuwd naar de positie in 2025.

Prijzen: €9,99 per maand 

7. Pathé Thuis

Het bijzondere aan Pathé Thuis is dat je geen abonnement nodig hebt om films te bekijken; je kunt de nieuwste films direct online huren. Bij Pathé Thuis betaal je dus alleen voor de films die je kiest om te bekijken. De films die in de bioscoop draaien, zijn beschikbaar om te huren op Pathé Thuis, waarbij je niet gebonden bent aan vaste tijdstippen en films comfortabel thuis kunt kijken. Wekelijks worden de nieuwste films, zoals ‘The Equalizer 3’, ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’, geüpload op Pathé Thuis. Een gehuurde film blijft 30 dagen op je account staan en is na het starten nog 48 uur beschikbaar. Terwijl een bioscoopkaartje gemiddeld €14,99 kost, betaal je bij Pathé Thuis tussen de €3,99 en €5,99 per film, afhankelijk van de populariteit en de release datum van de film.

Pathé Thuis is toegankelijk op diverse apparaten, waaronder via de website, tablet, de app en Chromecast.

Prijzen:€3,99 –  €5,99  

8. NLZIET

Met de streamingdienst NLZIET krijg je toegang tot Nederlandse programma’s, films en series van NPO, RTL en KIJK. NLZIET biedt niet alleen het grootste aanbod Nederlandse tv-programma’s, maar heeft ook een selectie buitenlandse zenders. Wanneer je kiest voor NLZIET Extra, kun je ook kijken naar buitenlandse zenders zoals BBC First, BBC One, BBC Two, BBC World News, BBC Entertainment, History, Crime + Investigation, Curiosity Channel, E! Entertainment en Euronews. Het verschil zit vooral in de beschikbaarheid van buitenlandse zenders.

De 14 dagen proefperiode van NLZIET is ideaal om het uit te proberen, waarbij je slechts €0,01 betaalt voor verificatie. Na de proefperiode wordt het abonnement automatisch omgezet in een maand- of jaarabonnement. Je kunt NLZIET op je telefoon, tablet en laptop gemakkelijk kijken, alhoewel het niet mogelijk is om programma’s te downloaden. Met een snelle en betrouwbare internetverbinding kun je live naar je favoriete tv-programma’s kijken, en een voordeel is dat NLZIET in heel Europa te bekijken is.

Wil je daarnaast goedkoop internet vergelijken? Door verschillende internetproviders naast elkaar te leggen, kun je eenvoudig de beste deals en snelheden vinden die passen bij jouw behoeften. Zo kun je genieten van een stabiele verbinding voor het streamen van je favoriete programma’s op NLZIET zonder te veel te betalen.

Prijzen: €8,95 voor NLZIET en €10,95 voor NLZIET Extra.

9. Viaplay

In 2021 nam Viaplay grote sportevenementen en competities over van Ziggo Sport, waaronder de uitzendrechten voor de Formule 1, Premier League, Bundesliga en competities van de Professional Darts Corporation. Deze streamingdienst is niet alleen bekend om zijn sportaanbod, maar biedt ook een groeiend assortiment aan films en series, waarvan de meeste content te downloaden en offline te bekijken is. Viaplay is beschikbaar in Nederland, Noorwegen en diverse EU-landen.

Voor fans van Max Verstappen of Lewis Hamilton is er echter minder positief nieuws: de uitzendrechten van Viaplay voor de Formule 1 lopen slechts tot en met 2024. Vanwege omzetverlies zal Viaplay geen bod uitbrengen voor verlenging, ondanks de populariteit en groei van het platform. VodafoneZiggo en het Franse bedrijf Canal+ zijn momenteel in gesprek met de Formula One Management (FOM) over het overnemen van deze rechten. Later dit jaar zal bekend worden wie de nieuwe rechthebbenden worden.

Prijzen voor Viaplay zijn gesteld op €15,99 per maand of €153,48 per jaar.

10. NPO

NPO is een Nederlandse streamingdienst en is beschikbaar in twee varianten: NPO Start en NPO Plus. NPO Start, de gratis versie, biedt de mogelijkheid om alle NPO-uitzendingen terug te kijken. Een nadeel is echter dat deze uitzendingen reclames bevatten en doorgaans slechts een week beschikbaar zijn. NPO Plus biedt daarentegen de mogelijkheid om uitzendingen langer terug te kijken, zonder reclame-onderbrekingen, eerdere seizoenen te bekijken, en zelfs sommige programma’s vooruit te kijken. Beide diensten geven toegang tot content van NPO1, NPO2 en NPO Politiek & Nieuws.

Als NPO Plus gebruiker kun je kindvriendelijke profielen aanmaken, programma’s opslaan en de content zelfs in het buitenland bekijken. Het gebruik van VPN in het buitenland kan het kijkerservaring beïnvloeden. Wij adviseren om gebruik te maken van een internet dongel,  4G/5G of Wifi.

De kosten voor NPO Plus bedragen €2,95 per maand.

11. Ziggo Go

De laatste streamingdienst staat voorlopig nog niet in de top-10 streamingdiensten van Nederland. Ziggo, onderdeel van VodafoneZiggo, biedt met Ziggo Go toegang tot meer dan 350 films en series, waaronder ‘The Endgame’, ‘Four Weddings and a Funeral’ en ‘Godfather of Harlem’. Deze service is voor alle klanten van Ziggo beschikbaar. Met internet of wifi is Ziggo Go in heel Europa te gebruiken. Je kunt Ziggo Go gebruiken door in te loggen met je account of via de app te streamen. Met de app kun je films downloaden om ze offline te bekijken, ideaal voor bijvoorbeeld in het vliegtuig. Ziggo Go is perfect als je een gecombineerde internet- en tv-oplossing zoekt, met prijzen die starten bij €64,25 per maand.

Prijzen: Gratis voor Ziggo-klanten.

Overzicht van populaire Nederlandse streamingdiensten

Door deze informatie te bundelen, bieden we een duidelijk en nuttig overzicht van de beste streamingdiensten in Nederland. Vergelijk de onderstaande streamingdiensten met elkaar en kies de gene die bij jou past!

Streamingdienst Kosten per maand Kosten per jaar 3 bekende films/series/programma’s
Netflix €8,99 – €18,99 €95,88 – €167,88 Stranger Things, The Crown ,The Witcher
Disney+ €10,99 €95,88 – €191,88 The Mandalorian, Frozen, Avengers
Videoland €4,99 – €11,99 €59,88 – €143,88 Mocro Maffia, The Handmaid’s Tale, Temptation Island
Amazon Prime Video €4,99 €49,90 The Boys, Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel
HBO Max €7,99 €59,99 Game of Thrones, Westworld, Euphoria
Apple TV+ €9,99 €119,88 Ted Lasso, The Morning Show, For All Mankind
Pathé Thuis N.V.T. N.V.T. Oppenheimer, Wonka, Barbie
NLZIET €8,95 – €10,95 €107,40 – €131,40 NPO, RTL, SBS6
Viaplay €15,99 €153,48 The Head, F1, Premier League
Ziggo GO N.V.T. N.V.T. Game of Thrones, Chernobyl, Succession
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.