Wat is Mesh Wifi? 

Ben je onlangs verhuisd en heb je gemerkt dat de wifi-signalen zwak zijn in verschillende kamers? Kijk dan eens naar een mesh wifi-systeem. Dit systeem gebruikt meerdere apparaten om één naadloos wifi-netwerk te creëren. Hoe werkt Mesh Wifi precies? En hoeveel Mesh Wifi heb ik nodig?

Aanbiedercheck auteur Ali

Een Mesh Wifi netwerk

Hoe werkt Mesh Wifi precies? Een Mesh netwerk is een groep apparaten, zoals bijvoorbeeld wifi-routers die als één netwerk werken. Dit zorgt ervoor dat je meerdere wifi-bronnen in huis hebt, in plaats van één router. Doordat mesh-netwerken vanaf elk punt van je huis uitzenden, bieden ze een betere dekking over een grotere ruimte. Ideaal als je met meerdere personen in huis woont en veel gebruikmaakt van streamen, videobellen en/of thuiswerken.

Doordat alle punten draadloos met elkaar zijn verbonden, kunnen ze met elkaar communiceren zonder dat er een router voor nodig is. Het is wel belangrijk dat ze binnen elkaars bereik staan. Ben je benieuwd naar de internetopties op jouw locatie? Doe de postcodecheck en zie alle beschikbare internetproviders, afgestemd op jouw behoeften.

Zo verbind je Mesh Wifi

Om Mesh wifi in huis te verbinden, is het belangrijk om een Wifi-punt in het stopcontact te plaatsen en te drukken op de WPS-knop. Dit mag je ook doen bij de router. Zo worden de twee apparaten gekoppeld en heb je binnen no-time een mesh-netwerk. Het is verstandig om het wifi-punt eerst dicht bij de router te plaatsen om zo gemakkelijk de koppeling te maken.

Hoeveel Mesh Wifi heb ik nodig?

Hoeveel mesh-apparaten je nodig hebt, is afhankelijk van de oppervlakte van je huis. Over het algemeen heb je minimaal drie wifi-stations nodig om een volledige dekking in huis te realiseren. Als je huis groter is dan 100 m² of meerdere stoorzenders heeft, kun je overwegen een extra station te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan slimme apparaten in huis of betonnen muren die de verbinding kunnen verstoren. Met deze vier tips verbeter je de internetsnelheid van je wifi.

Mesh-knooppunt, Wifi-versterker en Wifi-toegangspunt vergelijken

Er worden tegenwoordig verschillende termen gebruikt om de verschillende wifi-opties te beschrijven. Een mesh-knooppunt is een verbindingspunt binnen een mesh-netwerk. Dit is vaak een router. Een wifi-versterker is een hardware die het signaal van de wifi-router oppakt en herhaalt. En last but not least is een wifi toegangspunt een klein apparaatje dat met de ethernet kabel wordt verbonden aan de router. Als je geen mesh-netwerk wilt instellen, dan kun je deze opties ook los van elkaar gebruiken.

Op zoek naar een betrouwbare oplossing voor zwakke wifi-signalen? Kies voor Mesh Wifi door meerdere apparaten te gebruiken die samenwerken als één netwerk. Ga voor zorgeloos streamen en videobellen zonder haperingen!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.