Wat is een decoder? 

Ben je bezig met een nieuwe tv-aansluiting, en kwam je de term decoder tegen? Een decoder zendt digitale signalen om naar zichtbare en hoorbare content op televisie. Na de installatie van een decoder kun jij onbezorgd genieten van een verbeterde kijkervaring. Wil jij ook genieten van heldere beelden en meer kanalen?

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat doet een decoder?

Een digitale decoder zorgt ervoor dat digitale signalen van je tv provider naar beelden worden omgezet. Je kunt vervolgens de zenders bekijken die in je abonnement zitten. Bij sommige providers krijg je een decoder wanneer je een abonnement afsluit, maar dit is niet altijd het geval. Vergelijk daarom altijd de internet en tv-aanbieders om een goed beeld te krijgen over wat er wordt aangeboden.

Is een decoder noodzakelijk?

Als je digitale tv wilt kijken, dan heb je een decoder nodig. Een decoder zorgt er namelijk voor dat het digitale signaal naar je beeldscherm wordt vertaald. Wanneer je twee toestellen aansluit op één digitale ontvanger, dan zie je op beide toestellen hetzelfde programma.

Decoder box en CI+ module

Kom je de termen decoder, set-top-box of receiver tegen? Dit betekent allemaal hetzelfde als decoder. Ondanks dat een decoder vaak noodzakelijk is voor tv-kijken, wordt ook steeds vaker een CI+module gebruikt. Via deze module krijg je een speciaal kaartje van je provider voor in de tv. Je hebt hiervoor wel een coaxkabel nodig om de televisie van beeld en geluid te voorzien. Doe de postcodecheck en zie welke providers de CI+ module op jouw adres aanbieden.

Is tv kijken zonder internet mogelijk?

Deze manier van tv kijken is alleen nog mogelijk als je een traditionele tv-ontvangst methode heeft. Tegenwoordig gaat tv kijken vooral via internet. Denk bijvoorbeeld aan online streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ en IPTV (Internet Protocol Television).

Wil je graag een video streamen via een HDMI-kabel? Dat is mogelijk. Je kunt dan gewoon de kabel in de HDMI-poort van je tv pluggen, en aan de andere kant van de poort je telefoon. Vaak wordt de verbinding direct gemaakt, zodat je ook meteen een video kunt afspelen.

Een decoder is dus een belangrijk onderdeel bij het ontvangen van digitale tv. Een decoder vertaalt digitale signalen van je tv-provider naar beelden op je tv. Bij sommige providers zit een decoder inbegrepen, maar niet altijd. Het is daarom verstandig om altijd de verschillende aanbieders te vergelijken. Veel kijkplezier!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.