Voordelen zakelijk internet

In onze huidige digitale economie is een goed werkende internetverbinding voor zzp’ers bijna net zo belangrijk als een stevige fundering voor een huis. Een stabiele wifi-verbinding zorgt er namelijk voor dat alle bedrijfsprocessen soepel verlopen. Wat houdt zakelijk internet precies in? En wat als je nu als zzp’er de overstap wilt maken van particulier naar zakelijk internet?

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat is zakelijk internet?

Wanneer je internet gebruikt voor privé, dan is een haperende internetconnectie vaak een kleine ergernis, maar voor bedrijven kan een korte periode van downtime al gauw leiden tot een verlies van inkomsten. Met de aanschaf van zakelijk internet, kun je snelheid, consistentie en sterkte verwachten, volledig afgestemd op de behoeften van jouw onderneming. Denk aan:

  • Hogere up- en downloadsnelheden;
  • Ruimere bandbreedte;
  • Snelheden die kunnen oplopen tot 10GB/s;
  • Verhoogde up-time garantie;
  • Zakelijke klantenservice;
  • Fiscale aftrekbaarheid.

Is internet zakelijk aftrekbaar?

Voor ondernemers zijn de kosten aftrekbaar en kan de betaalde btw op het abonnement worden teruggevorderd. Dit maakt een zakelijk internet abonnement een slimme keuze voor ondernemers, omdat je bedrijfskosten effectief kunt beheren. Niet alleen komt de factuur op de naam van jouw bedrijf te staan, maar de betalingen lopen ook via de zakelijke rekening. Dit levert een goed overzicht op de financiële administratie.

Thuiswerken als zzp’er

Werk je voornamelijk vanuit huis aan je bedrijf en maak je daarbij gebruik van je eigen internetverbinding voor zakelijk? Goed nieuws: je kunt een deel van deze internetkosten als zakelijke uitgaven doorgeven. Werk je bijvoorbeeld twee dagen per week vanuit huis, volledig voor je onderneming online? Dan kun je maar liefst 40% van de internetkosten van de belasting aftrekken.

Let op: Het is belangrijk dat je het privégebruik van je zakelijke internet corrigeert. Maak een schatting van het privégebruik en pas deze correctie toe op zowel de btw-aangifte als de financiële administratie.

Wat kost internet zakelijk?

Bij de aanschaf van een zakelijk glasvezelabonnement is het goed om te weten dat er eenmalige kosten voor de aansluiting zijn. Deze ‘access’ kosten variëren tussen de € 200 en € 250 euro. Daarnaast zijn er ook maandelijkse kosten voor het zakelijke internetabonnement, geheel afhankelijk van de gewenste internetsnelheid. De kosten kunnen verschillen tussen de € 130 en € 850 euro per maand. Deze investering kan ervoor zorgen dat je een snellere en betrouwbare internetverbinding voor je bedrijf kunt garanderen.

Waarom is zakelijk internet duurder?

De kosten van zakelijk internet zijn vaak duurder in vergelijking met een consumentenabonnement, en dat heeft goede redenen. Een zakelijk internet abonnement biedt namelijk veel extra’s die zijn ontworpen om te voldoen aan de hogere eisen van bedrijven. Denk hierbij aan vaste IP-adressen, back-up mogelijkheden en geavanceerde firewalls. Ook is zakelijke klantenservice beter bereikbaar, vaak uitgebreid met langere openingstijden of zelfs 24/7 bereikbaar.

Voordelen zakelijk internet

Overstappen naar zakelijk internet zoals bijvoorbeeld Ziggo Zakelijk biedt veel meer dan alleen een stabiele verbinding. Je profiteert namelijk van veel extra voordelen, zoals:

  • Wifi back-up 

Valt je internet ineens uit? Geen paniek! Met wifi back-up zakelijk blijf jij 100% online. Je krijgt namelijk een simkaart met datategoed die je in je laptop of tablet kunt stoppen.

  • Gratis SmartWifi pods

Overal perfect wifi zonder gedoe van internetkabels, de SmartWiFi pods plaats je waar je maar wilt.

  • Unlimited Learning

Toegang tot een uitgebreid aanbod van online trainingen, podcasts en webinars, perfect voor persoonlijke ontwikkeling – exclusief voor zakelijke Ziggo klanten.

  • Business crew

De zakelijke klantenservice van Ziggo zorgt dat jij 24/7 online blijft, de dienst stopt pas als een oplossing is bereikt.

Daarnaast is de veiligheid van je online werkzaamheden verzekerd met Safe Online, een topklasse beveiligingssoftware van F-Secure. En last but not least krijg je via Ziggo Zakelijk voorrang bij het kopen van tickets voor concerten en wedstrijden. Bij deze aanbieder ben je dus niet alleen verzekerd van zakelijk internet, maar voor een compleet pakket aan services.

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.