Tijdelijk internet voor in huis? Zo regel je het snel en eenvoudig

Ben je op zoek naar tijdelijke internetverbinding voor bijvoorbeeld een verhuizing, vakantie of omdat het huidige internet niet goed werkt? Dan zijn er veel opties om je binnen no-time weer online te krijgen. In dit artikel geven we diverse oplossingen voor tijdelijk gebruik van internet. Lees verder om te ontdekken welke oplossing bij jouw situatie past!

Aanbiedercheck auteur Ali

Tijdelijk internetabonnement

Op zoek naar een flexibel abonnement voor tijdelijk gebruik? Er zijn internetproviders waarbij je speciale abonnementen afsluit die je maandelijks kunt opzeggen. Dit is perfect voor als je bijvoorbeeld tijdelijk een betrouwbare internetverbinding nodig hebt. Het grote voordeel is dat je dan alsnog van internet kunt profiteren, zonder langdurige contracten. Zo kun jij zonder gedoe verhuizen én profiteren van een stabiel internet.

Via Aanbiedercheck kun jij snel filteren op tijdelijke internetoplossingen. Zo zie je binnen no-time welke providers voor jou beschikbaar zijn. Momenteel biedt alleen KPN een maandelijks contract. Er is momenteel dus weinig keuze voor providers, maar er zijn wel diverse alternatieven, zoals het gebruik van hotspot, een MiFi-router en een USB-dongel.

Telefoon als hotspot

Het regelen van tijdelijk internet is veel eenvoudiger dan je misschien denkt! Een handige tip is om je mobiele telefoon als wifi-hotspot in te stellen. Via deze weg kun jij je mobiele dataverbinding van je telefoon met andere apparaten delen, zoals een tablet of laptop. Ga naar de instellingen van je telefoon en zoek naar ‘Hotspot’. Internet delen is een goed idee, maar vermijd video’s en grote bestanden. Het zou zonde zijn als je mobiele data snel opraakt.

Een MiFi-router huren

Een MiFi router lijkt op WiFi, maar hierbij wordt gebruikgemaakt van een mobiele WiFi router of mobiele WiFi hotspot. Hoe het werkt? Je plaatst eenvoudig een simkaart in de 4G of 5G MiFi router en verbind direct jouw laptop, tablet of telefoon met het WiFi-netwerk van deze router. Zo doe je dat:

MiFi verbinden:

  1. Zet de MiFi-router aan;
  2. Ga naar de WiFi instellingen op je apparaat;
  3. Kies het Wi-Fi netwerk van je MiFi-router;
  4. Vul het wachtwoord om verbinding te maken;
  5. Nu ben je veilig verbonden!

Gebruik een USB-Dongel

Kies voor tijdelijk internet door het gebruik van een USB-dongel. Doe de simkaart in de Dongel en steek deze in de USB-poort van je laptop. Krijg binnen no-time toegang tot internet via een mobiele dataverbinding. Perfect voor tijdelijke internet toegang of wanneer je data op een specifieke locatie nodig hebt.

Ben je op zoek naar tijdelijk internet? Dan is het handig om internet te vergelijken via Aanbiedercheck. Zo zorg je ervoor dat je een oplossing kiest die perfect past bij jouw behoeften en budget. Veel succes!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.