Overstappen van Caiway naar Delta

Sta je op het punt om over te stappen van Caiway naar Delta? Deze internetproviders van Delta Fiber staan onder hoog vuur. Maar welke is nu beter: Caiway of DELTA? En klopt het dat Caiway is overgenomen door DELTA?

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat is beter: Caiway of DELTA?

Het bedrijf Delta Fiber bezit naast een toenemend aantal glasvezelnetwerken in Nederland ook twee dienstenaanbieders: Delta en Caiway. Ondanks dat beide aanbieders beschikbaar zijn op bijna alle glasvezelnetwerken van Delta Fiber, zijn de prijzen flink verschillend. Het prijsverschil tussen de twee aanbieders kan zelfs oplopen tot bijna 180 euro per jaar.

Caiway

Caiway is een veelzijdige aanbieder van digitale diensten, zoals digitale tv en radio, internet en telefonie en interactieve televisie. Voorheen stond het bedrijf bekend om coax-kabeldiensten, maar tegenwoordig focust Caiway zich op glasvezeldiensten. Dit gebeurt voornamelijk in samenwerking met zusterbedrijf Delta. Caiway heeft een duidelijke missie om razendsnel internet via glasvezel toegankelijk te maken voor klanten in buitengebieden. Ze blijven volop werken aan de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk, zodat in de toekomst steeds meer mensen van deze technologie kunnen profiteren.

Voordelen Caiway

  • Razendsnel glasvezelinternet in buitengebieden
  • Eigen glasvezelnetwerk
  • Groot aanbod in televisiezenders

Delta

Als zusterbedrijf van Caiway, biedt DELTA een open netwerk, wat inhoudt dat meerdere aanbieders hun diensten aanbieden over dezelfde glasvezelkabels. Ook Delta is een Nederlandse leverancier van energie, internet, tv en telefonie. Delta is volop bezig met de uitbreiding van zijn glasvezelinfrastructuur naar alle delen in Nederland, vanaf het centrale distributiepunt tot aan jouw woning.

Voordelen Delta

  • Stabiel glasvezel internet
  • Enige provider met Delta 8 gig glasvezel
  • Supersnel internet kabel en glasvezel

Waarom overstappen naar DELTA?

Het overstappen naar DELTA biedt veel voordelen boven je huidige internetverbinding. Denk aan even snel downloaden als uploaden, stabiel internet en hogere snelheden dan bijvoorbeeld DSL. Voordat je de overstap maakt, is het altijd goed om je huidige contract- en opzegtermijn te controleren. Zo voorkom je onverwacht dubbele kosten.

Wat kost Delta glasvezel per maand?

Per 1 januari 2024 hanteert de Nederlandse provider Delta de prijzen voor internet, tv en bellen via glasvezel. De huidige klanten kunnen profiteren van een snelheid bij het goedkoopste Flexpakket, dat van 150 Mbit/s naar 250 Mbit/s gaat. De andere pakketten blijven gelijk. Daarnaast zullen de meeste glasvezelpakketen met € 2,50 per maand stijgen. Het Flexpakket 400 gaat van € 48,50 naar € 51 en het Flexpakket 1000 van € 52,50 naar € 55 per maand. Daarnaast gaan ook de kosten voor drie X20-mesh wifi punten omhoog van € 3 naar € 5. Neem ook een kijkje naar de stijgende belkosten.

Pakket Prijs 2024
Flexpakket 250 € 47,50
Flexpakket 400 € 51
Flexpakket 1000 € 55
Flexpakket 2000 € 65
Interactief 50+ zenders € 15
Interactief 90+ zenders € 20
Interactief 120+ zenders € 27,50
3 X20-mesh wifi punten € 5

Tabel 1: Overzicht van pakketten en prijzen Delta 2024

Is Delta beter dan Ziggo of KPN?

Sommige prijzen van Delta zijn hoger in vergelijking met Ziggo of KPN, waarbij vergelijkbare snelheden worden aangeboden. Een opvallend verschil tussen Ziggo en Delta is het type internetverbinding: glasvezelinternet. Waar Ziggo kabelinternet levert, biedt Delta glasvezelinternet, wat zorgt voor een stabiele internetverbinding en hoge uploadsnelheden – een belangrijk aspect voor veel internetgebruikers.

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.