Wat is IPTV?

Meer dan duizend zenders ontvangen via internet televisie? Met deze nieuwe technologie kun jij via het internet tv kijken in plaats van via een coaxkabel of satelliet. In Nederland is dit legaal, mits er films, series en programma’s worden aangeboden waarvoor geen licentievergoeding is betaald. Wat is IPTV precies? En hoe werkt het?

Aanbiedercheck Auteur Daniella

Zo werkt Internet Protocol Television

Via IPTV wordt het tv-signaal via het internet verzonden in plaats van via traditionele verbindingen, waardoor interactieve televisie en video on demand mogelijk worden. Het grote verschil met traditionele tv, is dat het signaal via internet gaat, waardoor je toegang hebt tot reguliere televisieprogramma’s via internet. Is IPTV legaal? Dit is volledig afhankelijk van waar je het aanschaft. Er zijn diverse illegale IPTV-pakketten op de markt, waarbij mogelijk auteurs- en inhoudsrechten worden geschonden.

Wat heb je nodig voor IPTV?

Voor het gebruik van IPTV heb je een aantal items nodig zoals een abonnement bij je televisieprovider, een IPTV-ontvanger en een televisie met HDMI-aansluiting. Dit kan eventueel ook met een smart-tv met app-functionaliteit.

  • IPTV abonnement bij televisieprovider
  • IPTV ontvanger
  • TV met HDMI-aansluiting of smart-tv

Veiligheidsrisico’s en legaal IPTV

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder een illegaal IPTV-abonnement en het gebruik van illegale streams. Er zijn al meerdere gevallen bekend waarbij aanbieders van een illegaal abonnement criminele activiteiten uitvoeren op de internetverbinding van de afnemer. Dit willen we natuurlijk graag voorkomen! Daarnaast is het gebruik van illegale streams ook strafbaar, omdat je gratis duizenden zenders tot je beschikking hebt.

Er zijn veel legale opties, zoals digitale televisie van KPN, Ziggo, Canal Digitaal of NLZiet. Doe de postcodecheck, vergelijk diverse internetproviders en zie wat het beste bij jou past. Ook zijn er op internet diverse lijsten met gratis streams en tv-kanalen te vinden. Deze lijsten zijn gratis en je hoeft daardoor geen rechten te betalen.

Internetsnelheid IPTV

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor IPTV? Het is belangrijk dat je een snelle en stabiele internetverbinding hebt, met minimaal 50 mb/s downloadsnelheid. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een bekabelde internetverbinding in plaats van wifi. Vaak is glasvezel een goede optie voor een snelle en stabiele internetverbinding. Via de postcodecheck kun jij direct zien of glasvezel op jouw adres beschikbaar is. En zo niet, dan zijn er vaak internetproviders die ook de gewenste snelheid kunnen leveren.

Via IPTV kun jij duizenden zenders via internet ontvangen in plaats van via traditionele kabels. Deze nieuwe technologie zorgt voor interactieve televisie en video on demand. Doe goed onderzoek, vergelijk diverse providers om illegale IPTV-opties te voorkomen. En niet geheel onbelangrijk: zorg voor een betrouwbare internet provider die de gewenste snelheid kan bieden. Succes!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.