Wat is een provider?

Een provider is een andere benaming voor een internetaanbieder of telefoonprovider. Dit zijn bedrijven die internet-, televisie- en telefoondiensten leveren.

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat betekent provider? 

Letterlijk vertaald uit het Engels betekent provider ‘aanbieder’ of ‘leverancier’. In Nederland gebruiken we de term ‘provider’ voor internetproviders of telecomproviders.

Welke soorten providers zijn er in 2023?

Nu je weet wat een provider is, gaan we dieper in op de verschillende soorten providers. Hieronder hebben wij een lijst opgesteld met de meest voorkomende typen providers in Nederland:

  • Mobiele telefoonproviders: Telecomproviders bieden mobiele telefoondiensten aan, inclusief abonnementen voor bellen. Enkele bekende providers in Nederland zijn Odido, KPN, Vodafone en Tele2.
  • Internetproviders: Deze leveren internetdiensten via onder andere DSL-technologie, kabelinternet en glasvezelinternet. Ziggo, KPN en Odido Thuis bieden breedband internetdiensten aan.
  • Televisieproviders: Via kabel, IPTV en satelliet bieden onder andere Ziggo en KPN televisiediensten aan.
  • Vaste telefonieproviders: Door de opkomst van mobiele telefonie is de vaste telefoon minder populair geworden. Toch zijn er nog steeds providers die vaste telefoondiensten aanbieden aan consumenten, meestal in combinatie met internet en televisie. KPN is een goed voorbeeld van een provider die nog steeds vaste telefonieabonnementen aanbiedt.
  • Hostingproviders: Dit zijn bedrijven die online opslagdiensten beheren en onder andere domeinnamen aanbieden.

Hoe kies ik de beste provider?

In Nederland zijn er veel providers. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor jou belangrijk is. De ene consument kan bijvoorbeeld de prijs belangrijk vinden, terwijl de ander de snelheid en het datavolume prioritair vindt. Om het voor de consument gemakkelijker te maken, kun je internet vergelijken. Je kunt voor jezelf filteren wat je nodig hebt, zodat je niet alleen gemakkelijk een keuze maakt, maar ook tientallen euro’s kunt besparen op je nieuwe abonnement.

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.