Wat is DVB-C?

Het is zondagavond en je zit comfortabel op de bank, klaar voor een filmavond met je familie. Dankzij DVB-C, ofwel Digital Video Broadcasting – Cable, kun jij genieten van scherp beeld en geluid. Dit kan je het gevoel geven alsof je in een bioscoop zit. Ontdek een nieuwe televisie-ervaring met DVB-C! Maar wat is het precies? En wat kan het voor jou betekenen?

Aanbiedercheck auteur Ali

Wat is DVB-C?

Digital Video Broadcasting – Cable werkt met digitale televisiesignalen via kabelnetwerken. Deze signalen worden vervolgens naar de huishoudens verzonden. Waarbij we vroeger te maken hadden met analoge signalen, comprimeert en codeert DVB-C video- en audiodata in een digitaal format. Wanneer je vervolgens tv-kijkt via de kabel, dan komt je beeld binnen via een bedraad netwerk, ofwel het DVB-signaal. Er zijn diverse providers die digitale tv aanbieden, maar dit is afhankelijk van jouw locatie. Doe de internet postcodecheck en zie direct de beschikbare opties voor jou.

Zo werkt DVB-C

Hoe werkt DVB-C precies? Het begint allemaal bij de digitale compressie en codering van audio- en videosignalen. De digitale gegevens worden verkleind met MPEG-2 of MPEG-4 compressie. Deze gecomprimeerde data wordt vervolgens met behulp van QAM over de kabelnetwerken verstuurd.

Zodra deze digitale signalen bij de kijker aankomen, worden ze vaak ontvangen door een digitale tuner in de televisie. Dit zorgt voor een betere beeld- en geluidskwaliteit en minder inferentie.

Gebruik DVB-C: dit zijn de voordelen

Ten opzichte van de traditionele analoge tv, biedt digitale tv meer zenders binnen dezelfde bandbreedte. Dit is goed nieuws voor echte tv-liefhebbers! En daarnaast zijn de beelden ook een stuk scherper en de kleuren levendiger, wat zorgt voor een betere kijkervaring.

Naast de kwaliteit, is er ook een mogelijkheid om extra diensten aan te bieden zoals pay-per-view en interactieve televisie. Dit zorgt ervoor dat gebruikers meer controle hebben over wat en wanneer ze willen kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Programma’s pauzeren en terugspoelen;
  • Eigen kijkrooster bepalen via Video on Demand (VOD);
  • Elektronische programmagids (EPG);
  • Interactieve diensten;
  • Persoonlijke aanbevelingen.

Kortom, DVB-C, biedt een nieuwe televisie-ervaring met scherp beeld, helder geluid en veel extra opties. Ten opzichte van de analoge televisie, kun je met DVB-C genieten van nog meer zenders en interactieve diensten. Doe de internet postcodecheck en zie eenvoudig welke tv-aanbieders beschikbaar zijn in jouw regio. Zo kun je binnen no-time de juiste keuze maken voor jouw kijk behoeften. Ontdek vandaag nog een nieuwe dimensie van televisie kijken!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.