Wat is CI+ module?

Heb je onlangs een nieuwe televisie gekocht? En kwam je erachter dat je een CI+ module nodig had voor de digitale kanalen? Een CI+ module wordt in de tv gestoken om gecodeerde signalen van de provider te decoderen. Het klinkt ingewikkeld, maar in dit artikel brengen we je graag wat helderheid. Zo kun jij binnen no-time genieten van haarscherpe digitale televisie!

Aanbiedercheck auteur Ali

Zo werkt een CI+ module

Met een CI+ (Common Interface Plus) kun je digitaal en in HD-kwaliteit tv kijken, zonder een losse mediabox. Zo krijg je dezelfde hoge kwaliteit en ontvang je super eenvoudige digitale zenders, zenders in HD en extra zenderpakketten. Een hoop voordelen dus! De CI+ is een sleuf in een digitaal televisietoestel waarin een uitbreidingsmodule kan worden geplaatst.

Jouw TV geschikt voor CI module?

Heb je al een TV thuis en ben je benieuwd of deze CI+ gecertificeerd is? Je kunt achterop de tv kijken of er een slot is voor een CI+ module. Bij tv’s zoals Samsung krijg je er vaak een slot bij en deze kun je zelf aan de tv bevestigen. Als je het niet zo gemakkelijk kunt zien, omdat je televisie bijvoorbeeld aan de muur hangt, dan kun je ook het serienummer controleren. Je kunt daarnaast ook via Ziggo een test doen om te kijken of je tv gecertificeerd is voor een insteekkaart.

Vergelijking CI en CI+

Het grote verschil tussen CI en CI+ is dat je bij de CI (standaard Common Interface) programma’s kunt opnemen. Voor het gebruik van interactieve diensten zoals opnemen, terugkijken en pauzeren heb je een interactieve HD ontvanger of recorder nodig. Met een interactieve CI+ module is dit vaak niet mogelijk.

4K tv kijken met CI+

Is de 4K-functionaliteit ook beschikbaar op de CI+ module? Het antwoord hierop is ja! Met een 4K-tv, een CI+ module (incl. smartcard) en het juiste zenderpakket kun jij genieten van je favoriete 4K-uitzending. Om 4K via CI+ te kunnen kijken heb je dus een geschikte televisie nodig en een zenderkaart waarin 4K-zenders beschikbaar zijn.

Hecht je als consument vooral waarde aan een eenvoudige installatie? Dan is een CI+ module een ideale keuze voor jou. Als je op zoek bent naar uitgebreide mogelijkheden, inclusief hoge internetsnelheden, dan kun je beter kiezen voor een pakket van een internet en tv-provider. Doe de postcodecheck en zie de beschikbare opties op jouw adres. We wensen je veel kijkplezier!

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.