Wat te doen bij internetstoring?

Zit je net in een werkmeeting, stopt je internet ermee. Niets is vervelender dan afhankelijk zijn van internet op belangrijke momenten. En zeker wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met het streamen van je favoriete filmavond! Maar hoe los je dit nu op? Met dit artikel ben jij supersnel weer online!

Aanbiedercheck auteur Ali

Zorgeloos online met deze stappen

#1 Apparatuur controleren

De eerste stappen die jij kunt zetten naar internet is om je apparatuur te controleren.

  • Start je modem en router opnieuw: trek de stekker van je modem en router eruit en wacht 30 seconden. Dit werkt vaak goed voor verbindingsproblemen.
  • Kabels controleren: Check of alle kabels goed zijn aangesloten. Soms zijn losse of beschadigde kabels de boosdoener voor niet-werkend internet.
  • Totale reset: Opnieuw opstarten zonder resultaat? Zet je modem en router terug naar fabrieksinstellingen via de handleiding.

Wist je dat het soms ook aan je computer of mobiel kan liggen? Controleer daarom ook je netwerkverbinding, om er zeker van te zijn dat je verbonden bent met je netwerk. Je kunt ook je IP-adres vernieuwen via de netwerkinstellingen of controleer je Antivirus en Firewall. Het kan namelijk zo zijn dat antivirusprogramma’s je internetverbinding blokkeren zonder dat je het zelf doorhebt.

#2 Algemene storingen bekijken

Het hoeft niet altijd aan de apparatuur te liggen, het kan ook gewoon een grote storing zijn bij de internetprovider. Bekijk de website en check social media voor updates over de meest up-to-date storingen. De meeste grote providers zullen deze storingen direct vermelden.

#3 Overstappen andere provider

Heb je bovenstaande stappen geprobeerd en ben je nog steeds de ongelukkige eigenaar van niet-werkend internet? Dan kun je contact opnemen met je provider. Vraag naar de mogelijke oplossingen, en noteer de foutmeldingen die je ontvangt.

Als je regelmatig internetstoringen ervaart, dan kan het tijd zijn om over te stappen naar een andere provider. Doe de postcodecheck en vergelijk welke opties beschikbaar zijn op jouw adres. Kies een abonnement dat past bij jouw wensen en behoeften, en bekijk of ze een gratis overstapservice aanbieden. Dit maakt de overstap een stuk makkelijker, aangezien zij jouw abonnement bij de huidige provider stopzetten.

Internetstoringen zijn frustrerend, maar met deze stappen ga jij het redden. En als je Netflix avond regelmatig onderbroken wordt door niet-werkend internet, dan is het een goed moment om te kijken naar een nieuwe provider. Doe de postcodecheck, vergelijk internet en kies voor de beste optie. Kom je snel weer online?

Bespaar tot wel €200,- per jaar
Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.