Databundel bepalen: hoeveel heb ik nodig?

Als je geen Wifi hebt en toch online wilt zijn op je mobiel, heb je een databundel nodig. Deze bundels variëren van 500 MB tot onbeperkt. Maar hoe kies je het beste sim only abonnement voor jou, zonder te veel te betalen? Hier zijn wat handige tips om de juiste databundel te kiezen, zodat je nooit zonder data zit en ook niet te veel betaalt.

Aanbiedercheck auteur Ali

Analyseer je huidige datagebruik

Kijk eerst naar hoeveel data je eigenlijk gebruikt. Check je telefoonrekeningen van de laatste maanden en zie hoeveel data je verbruikt hebt. Let op of er maanden zijn waarin je meer data gebruikt en waar dat door komt. Is het door video’s streamen of online gamen? Als je weet wat je gemiddeld per maand nodig hebt, voorkom je dat je betaalt voor een te grote bundel of juist steeds over je limiet gaat met bijkomende kosten.

Begrijp je gewoonten

Naast het checken van je datagebruik, is het ook slim om na te denken over hoe je je telefoon of tablet gebruikt. Ben je iemand die constant online is, of gebruik je je apparaat meer voor simpele dingen zoals bellen, sms’en en af en toe wat internetten? Als je veel online bent en apps gebruikt die veel data slurpen, zoals streamingdiensten of online kaarten, dan heb je waarschijnlijk een grotere databundel nodig. Maar als je niet zo veel data gebruikt en vaak wifi hebt, dan is een kleinere bundel waarschijnlijk genoeg.

Houd rekening met toekomstige behoeften

Denk ook aan wat je in de toekomst met je data wilt doen. Verandert er iets in je leven of werk waardoor je meer data nodig hebt? Misschien ga je straks meer reizen en heb je onderweg internet nodig, of moet je vaker videobellen voor je werk. Dit soort dingen kunnen je dataverbruik echt beïnvloeden. Het is slim om wat ruimte in je bundel te hebben, zodat je niet ineens extra moet betalen als je meer data nodig hebt dan je dacht. Als je ziet dat je steeds meer data gebruikt, kun je altijd je bundel aanpassen. Ga op zoek naar een sim only aanbieding bij een aanbieder waarbij je je bundel kunt aanpassen.

Tip: tussentijds aanpassen

Sommige mobiele aanbieders laten je je databundel tussentijds aanpassen. Je merkt misschien dat je in een bepaalde maand veel meer of juist minder data gebruikt, dan kun je je provider bellen om je bundel even te verhogen of te verlagen. Dit is handig als je flexibel wilt zijn met je datagebruik, zonder vast te zitten aan een bundel die misschien niet altijd past bij wat je nodig hebt.

Een andere manier om te zorgen dat je altijd de beste deal hebt, is door regelmatig internetabonnementen te vergelijken. Er zijn verschillende websites die je helpen bij het vergelijken van de verschillende aanbieders en hun pakketten. Door internet te vergelijken, kun je eenvoudig zien welke aanbieders de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden en welke opties het beste aansluiten bij jouw gebruik en wensen. Zo kun je niet alleen geld besparen, maar ook zorgen dat je altijd toegang hebt tot het internet dat het beste bij je past.

Inhoudsopgave
Artikel delen?
Andere interessante artikelen
Snel en gratis vergelijken?
Ontdek de beste Internet, glasvezel en alles in 1 deals!
Bespaar tot wel €200,- per jaar
Nergens goedkoper
Altijd 14 dagen bedenktijd
Meest complete aanbod
Een nieuwe provider in 5 minuten

Klanteservice

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Open op ma-vrij | 09:00-18:00

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.