admin

Tips voor het uitbesteden van webdesign

Website laten maken maar ben je nog niet zeker hoe dit eruit moet komen te zien of wil je liever tips van een expert? Een website laten maken is niet iets wat je vaak zal laten doen, als het goed is hoef je dat maar een keer te laten doen. Eventueel moet de website naar verloop van tijd worden aangepast maar de basis zal blijven staan. In dit artikel lees je verschillende tips voor het uitbesteden van webdesign.

Portfolio bestuderen

Webdesign is een visueel ingesteld beroep. Daarom is het verstandig om goed onderzoek te doen voordat je besluit samen te werken met een webdesign bureau. Een handig hulpmiddel hierbij is het portfolio van het webdesign bureau. In het portfolio kan je de reeds gemaakte websites zien en kijken of er klanten bijzitten die in jouw niche vallen. Hierdoor weet je dat de webbouwer al ervaring heeft met jouw vakgebied. Probeer raakvlakken te vinden die belangrijk zijn voor jouw nieuwe website. Daarnaast kan je ook extra inspiratie krijgen van de gemaakte websites voor jouw eigen website. Bekijk ook eens wat een webdesign bureau nog meer voor je kan doen na de oplevering, zoals zoekmachine optimalisatie en andere aanvullende diensten.

Overzichtelijk kostenplaatje

De uiteindelijke prijs van jouw website hangt af van vele verschillende factoren. Het is verstandig om specifiek na te vragen welke onderdelen zijn meegenomen in de kostprijs. Het is gebruikelijk dat extra functionaliteiten meer geld kosten. Daarom is het belangrijk om na te gaan welke functionaliteiten jij op je website wil hebben voordat je een offerte laat opstellen. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop wil laten maken dan komt er meer bij de website kijken zoals het bestelproces. Als er gedurende het project steeds meer functionaliteiten bij moeten komen, zal het ook langer duren voordat het eindproduct klaar is. Daarnaast zal de prijs daardoor ook alleen maar oplopen. Om niet voor verrassingen te komen staan op het gebied van de prijs is het verstandig om een uitgewerkte offerte op te vragen zodat je niet tegen verborgen kosten aanloopt.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Streamingdiensten in Nederland

Databundels bepalen

Databundel bepalen: hoeveel heb ik nodig?

Abonnementsvoorwaarden voorbeeld

Juridisch advies – Ik wil af van mijn abonnement

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.