Informatie

Draadloze en bedrade mogelijkheden

Er zit niet veel verschil tussen de modemrouter van de provider en een draadloze router.
– Aan de achterzijde van beide apparaten bevinden zich de zogenaamde switchpoorten. Hier kunt u de ethernetkabels – een andere benaming voor netwerkkabels – inprikken. En verbinden met een computer, laptop of televisie met internetmogelijkheden. U hoeft verder niets in te stellen; het internet werkt vanzelf.
– Zoals u weet bevat de draadloze router nog een wifizender. Hierdoor wordt een draadloos netwerk – met een maximaal bereik van tientallen meters – in de lucht gebracht. Voor het verzenden en ontvangen van het wifisignaal wordt gebruik gemaakt van externe antennes. Bij bepaalde modellen is de antenne in de behuizing opgenomen.
Let wel, plafonds en muren kunnen het bereik belemmeren. Om gebruik te maken van het wifinetwerk heeft u een wachtwoord nodig. Dit vindt u veelal op de sticker op het apparaat. Het komt ook voor dat het wachtwoord wordt aangemaakt bij het installeren van de router.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.